Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΗΔΗ ΣΚΛΑΒΟΙ – ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΡΟΜΠΟΤ


Ούτε το ένα καταλάβαμε ακόμα, ούτε το άλλο. Έρχονται όμως τα ίδια τα γεγονότα με μεγάλη ταχύτητα για να μας κάνουν να τα καταλάβουμε και τα δύο με τρόπο πολύ βίαιο....Τόσο βίαιο που δεν θα προλάβουμε καν να αντιδράσουμε! Πράγματα που σε άλλες εποχές δεν πρόκειται επ’ ουδενί να γίνονταν αποδεκτά, σήμερα η πλειοψηφία του κόσμου θα τα αποδεχτεί και ίσως μάλιστα να τα επιδιώξει κιόλας.


Για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων έχω γράψει δύο φορές στο παρελθόν. Είναι από τα θέματα που με προβληματίζουν πολύ τα τελευταία χρόνια και θεωρώ πως πρέπει να αφυπνιστούν το συντομότερο όσο περισσότεροι γίνεται. Αυτά που από αρκετούς χαρακτηρίστηκαν ως υπερβολές και ζωηρή φαντασία ή συνωμοσιολογία, με έκπληξη βλέπουμε πλέον να γίνονται πραγματικότητα. Είτε το θέλουμε είτε όχι, ζούμε ήδη στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης κι αυτό είναι πολύ κακό. Είναι η αρχή του εφιάλτη που θα ακολουθήσει, είναι το Οργουελικό 1984… σήμερα!

Τα κατευθυνόμενα (αλλά και κατευθυντικά) ΜΜΕ συνεχίζουν να κουκουλώνουν σημαντικές ειδήσεις, ενώ συγχρόνως προβάλλουν άλλες ασήμαντες, απασχολώντας το τηλεοπτικό κοινό με ανοησίες, φλυαρίες και γενικώς διάφορα σκουπιδονέα της επικαιρότητας. Αυτή είναι πλέον η καθημερινότητά μας. Πέραν τούτου; Υπάρχει η συστηματική ενημέρωση ή καλύτερα βομβαρδισμός ειδήσεων περί της τρομοκρατίας στον πλανήτη. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Ποιοί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προκαλούν τις τρομοκρατικές ενέργειες; Γιατί τους εξυπηρετεί η τρομοκρατία και γιατί επιδιώκεται ο εκφοβισμός των πολιτών; Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα;

Επειδή αυτό που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά, είναι πως σκόπιμα μας κρατούν δέσμιους μόνο των τρομοκρατικών ειδήσεων, καθώς και των τρομακτικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, κάποια πράγματα θα πρέπει να τα ψάξουμε μόνοι μας. Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε όλοι. Ένα απ’ αυτά, είναι και εκείνο του ΕΛΕΓΧΟΥ, όπου οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Μία λοιπόν παράμετρος του ελέγχου είναι και αυτή των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων. Η ρομποτοποίηση προ των πυλών.

Πρόσφατα ακούσαμε πως οι νέου τύπου αστυνομικές ταυτότητες, θα αντικαταστήσουν τις παλιές και μάλιστα αυτό θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Και το χειρότερο απ’ όλα; θα είναι υποχρεωτικό! Δεν θα έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα επιλογής, όπως πχ ίσχυε ως τώρα είτε για τις ταυτότητες είτε για τα διπλώματα οδήγησης όπου είχαμε, τη δυνατότητα να διατηρήσουμε τα παλιότερα. Ακούσαμε επίσης πως αυτή είναι η εντολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως σταδιακά κι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν την οδό αυτή. Τέλος, μας είπαν πως εάν δεν συμμορφωθεί η χώρα μας, οι ΗΠΑ απειλούν να επαναφέρουν την Βίζα στους Έλληνες που ταξιδεύουν στη χώρα τους. Μα τελικά ποιος μας το επιβάλει; Η Ευρώπη ή οι ΗΠΑ;;;

Πώς θα είναι οι ταυτότητες αυτές; ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ. Τι σημαίνει αυτό: πέραν από τα προσωπικά στοιχεία και τη φωτογραφία που περιέχουν οι σημερινές ταυτότητες, θα έχουν ενσωματωμένο μικροτσίπ με στοιχεία όπως το αποτύπωμα της ίριδας του ματιού, δακτυλικό αποτύπωμα και στοιχεία DNA (πιθανόν σάλιου). Εκτός του ατομικού κωδικού που θα έχει ο καθένας μας, θα εμπεριέχονται και άλλοι κωδικοί όπως το ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ. Στη πίσω πλευρά τους θα έχουν barcode (που τόσος ντόρος έγινε περί 666 και συνεχίζει να γίνεται από Χριστιανικούς κύκλους) μέσω του οποίου θα υπάρχει καταγραφή άλλων στοιχείων της προσωπικής μας ζωής όπως το Ποινικό Μητρώο, τυχόν παραβάσεις του ΚΟΚ και πληροφορίες των αεροπορικών μας ταξιδιών! Ακούγονται απίστευτα ε; Είμαι σίγουρος πως αρκετοί γελάσατε (στο τέλος του παρόντος, υπάρχουν σχετικά links όπου θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.

Είναι δικαιολογημένος αυτός ο ασφυκτικός έλεγχος των πολιτών και το ηλεκτρονικό φακέλωμά τους σε μία τσιπαρισμένη φορητή κάρτα; Μα φυσικά! Δε βλέπετε την τρομοκρατία στον κόσμο; Δεν θα νιώθετε πιο ασφαλείς αν ο μεγάλος αδερφός γνωρίζει τα στοιχεία όλων μας, τι κάναμε, που πήγαμε, με ποιους ήμασταν κλπ; Πως θα νιώθετε πιο ασφαλείς αν δεν παρακολουθούνται τα πάντα και οι πάντες; Πρέπει να παραιτηθείς από κάποια δικαιώματά σου, είναι ανάγκη να τα παραχωρήσεις, η ιδιωτική σου ζωή… να μην είναι τόσο ιδιωτική και η ελευθερίες σου τελοσπάντων να περιοριστούν. Στο ίδιο αποσκοπεί και η σταδιακή τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης σε κοινόχρηστους χώρους (δρόμους, πάρκα κλπ).

Υπάρχει κι άλλος λόγος όμως. Δεν θα κουβαλάς μαζί σου δέκα πράγματα. Θα είναι όλα ενσωματωμένα σε ένα! Ταυτότητα, Διαβατήριο, Δίπλωμα Οδήγησης, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Βιβλιάριο Υγείας, Ποινικό Μητρώο (όχι πως το κουβαλούσαμε και πριν μαζί μας), αλλά και χρήματα (πλαστικά φυσικά) καθώς ο απώτερος σκοπός είναι σταδιακά να μπορείς να κάνεις και τις πληρωμές σου χρησιμοποιώντας την κάρτα του πολίτη και ως πιστωτική κάρτα. Και όχι μόνο! Υπάρχει και καλύτερο ακόμα: σε μια δεύτερη φάση, όλα αυτά θα τα κουβαλάς πάντα μαζί σου, αφού θα είναι μέσα στο σώμα σου μέσω δερματοστιξίας (τατουάζ). Έτσι δε πρόκειται ποτέ να τα χάσεις ή να τα ξεχάσεις κάπου. Τι άλλο να ζητήσεις πια;

Περαιτέρω, τουλάχιστον εντυπωσιακή η αγόρευση του Βουλευτή Κουρουμπλή στο δεύτερο βίντεο (από το 2:48 και μετά) ο οποίος αναδεικνύεται σε μεγάλο υπέρμαχο της κάρτας του πολίτη, όπου εκθειάζει τις προσπάθειες των προηγούμενων Υπουργών προς αυτή τη κατεύθυνση, δικαιολογώντας τον απόλυτο έλεγχο του πολίτη που έρχεταιΑΜΕΣΑ. Όπως είπα και νωρίτερα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δεν θα προλάβει να αντιδράσει ουδείς.

Στο σημείο αυτό θέλω να σχολιάσω αυτό που λέει ο κύριος στο 3ο βίντεο που παραθέτω (από το 5:23 και μετά). Είναι αλήθεια πως όλοι μας λίγο πολύ αποκαλύψαμε κάποιες προσωπικές μας στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κύριος αυτός (Παπαευσταθίου) ισχυρίζεται πως όλα τα παραπάνω, δεν έχουν καμία διαφορά απ’ αυτό και πως εκτιθέμεθα ούτως ή άλλως από μόνοι μας. Εξισώνει δηλαδή αυτό με το ηλεκτρονικό φακέλωμα, προσπαθώντας να μας πείσει πως είναι το ίδιο πράγμα. Κι αντί η δημοσιογράφος Πόπη να τον αποστομώσει λέγοντάς του πως το ένα γίνεται οικειοθελώς, ενώ στο άλλο σε υποχρεώνουν… συμφωνεί μαζί του! Παρακάτω ο ίδιος πάντα κύριος, αναφέρει πως το τσιπάρισμα το κάνουμε ήδη στα κατοικίδιά μας, προσπαθώντας να περάσει μια γραμμή κανονικότητας, ότι δηλαδή είναι φυσιολογικό και συνηθισμένο, πως δεν είναι κάτι νέο που θα πρέπει να μας εκπλήξει. Κι αντί η δημοσιογράφος Πόπη να τον αποστομώσει λέγοντάς του πως αυτές δεν είναι συγκρίσεις σοβαρού ανθρώπου και δη επιστήμονα, αυτή συμφωνεί μαζί του! Μπράβο Πόπη.
Λευτέρης Παυλίδης.
Δικηγόρος.
https://www.youtube.com/watch?v=r7o1vGF8bxE
https://www.youtube.com/watch?v=5d3sj1GpVDg
https://www.youtube.com/watch?v=Gf5g-JH-XYQ
trikalavoice.gr/news/2015/12/16/nees-taytotites-2016
cnn.gr
hellasforce.com
neinnewsgr