Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ....ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)



του Κίμωνα Χαραλάμπους
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση Σκριπάλ που έχει φέρει αντιμέτωπες Βρετανία και Ρωσία ή καλύτερα Δύση και Ρωσία και έχει οδηγήσει σε κλιμάκωση της διπλωματικής, μέχρι στιγμής, αντιπαράθεσης των δύο πλευρών.

Αυτή η μικρή αιτία, χρησιμοποιείται, ίσως, ως αφορμή, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα στρατόπεδα, πριν από ενδεχόμενη μεγάλη σύγκρουση.
Αυτή την στιγμή λαμβάνει χώρα το μεγαλύτερο κύμα απελάσεων Ρώσων διπλωματών μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλες οι χώρες με τις σκληρές κυρώσεις εναντίον των Ρώσων. Οι χώρες που επέλεξαν να μην απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ είναι Ελλάδα, Κύπρος, Αυστρία, Πορτογαλία, Μάλτα, Σλοβενία, Σλοβακία, Ελβετία, Σερβία και Βοσνία.
Η Βουλγαρία ανακάλεσε, όπως ήδη γνωρίζετε, τον πρέσβη της στην Μόσχα, Μπόικο Κότσεφ, με απόφαση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, προκαλώντας αντιδράσεις εκ μέρους του προέδρου της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, και πολιτικών φιλορωσικών δυνάμεων.
Η Ελλάδα, μέσα σε αυτό το μπάχαλο που επικρατεί εντός και γύρω των συνόρων μας, για την ώρα, δεν συμμετέχει, σε απελάσεις, διατηρώντας την παραδοσιακή «παθητική», διστακτική αλλά ουδέτερη στάση της.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες εκείνες που κρατούν μια στάση διστακτική αναμένοντας τις τελικές αποδείξεις για την υπόθεση Σκριπάλ. Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα η Ελλάδα είχε συνταχθεί απρόθυμα στην επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία και το 2014, επί Αντώνη Σαμαρά.
Επιπλέον, επιφυλακτική στάση τηρεί η Κύπρος που χαρακτηρίζεται ως «χώρα υποδοχής και επενδύσεων για τα ρωσικά κεφάλαια» και η Αυστρία που είναι μεταξύ των χωρών που επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ρωσία.
Την ίδια στιγμή το Politico, σημειώνει ότι ακόμη και το Μαυροβούνιο που είναι το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ απέλασε Ρώσο διπλωμάτη, ενώ χώρες που δεν προχώρησαν σε αυτό το βήμα, όπως το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Σλοβακία και η Πορτογαλία ανακαλούν τους πρέσβεις τους από την Μόσχα για διαβουλεύσεις.
«Αυτό αφήνει την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστρία και μερικά άλλα μέλη της Ε.Ε. στην ομάδα των αυτοαποκαλούμενων γεφυροποιών».
Από άλλες ενδιαφέρουσες χώρες, η Τουρκία αρνείται και αυτή να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, καθώς διατηρεί μια σχέση εξάρτησης πλέον από την Ρωσία στην Συρία.
Το Ισραήλ, για λόγους που αφορούν τις ισορροπίες στην Μέση Ανατολή, απέφυγε επίσης να απελάσει ρωσικό προσωπικό.
Ελπίζουμε η Ελλάδα να παραμείνει «ουδέτερη», σε μία υπόθεση που στόχο έχει να πλήξει την Ρωσία, την ώρα που γείτονες μας όπως τα Σκόπια και η Βουλγαρία συντάσσονται με τους διεθνιστές της Δύσης.
Σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα χάσει, ενδεχόμενα, κάθε επαφή με την ομόδοξη υπερδύναμη, επιλέγοντας και εκείνη ξεκάθαρα στρατόπεδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε μόνο με συμφέροντα.