Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Έντονη ανησυχία Τσίπρα - θέλει να δει τον Τράμπ

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
και του συνόλου των τουρκικών ΜΜΕ στη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος χαρακτήρισε από το Νταβός την Τουρκία «επιθετικό γείτονα».

Ταυτόχρονα το τουρκικό «απύθμενο θράσος» αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, ειδικά μετά την εισβολή στην Συρία. Η Άγκυρα προκαλεί εκ νέου στην Κύπρο με NAVTEX και ΝΟΤΑΜ στους χώρους των κυπριακών γεωτρήσεων.


Σε δήλωσή του, πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ανέφερε συγκεκριμένα: «Δεν είναι δυνατόν για εμάς να αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα εναντίον της Τουρκίας, χθες στο Νταβός.

Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο υπουργικό του συμβούλιο για απτά παραδείγματα «επιθετικότητας». Όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με τον ορισμό του».

Εκτός από τις επίσημες αντιδράσεις της Τουρκίας, οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσαν την αντίδραση και του τουρκικού τύπου.

Με τον εμφατικό τίτλο «Αυθάδεια από την Ελλάδα.
..Αδιανόητες λέξεις από τον Τσίπρα για τη Τουρκία» η φιλο-ερντογανική εφημερίδα Sözcü αναφέρεται στα λεγόμενα του Έλληνα πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «βρίσκεται υπό πίεση, μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα».

Σε ίδιο φυσικά τόνο η Hürriyet χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ως «εκτός ορίων», καθώς η ομιλία του«περιείχε σκληρές λέξεις για την Τουρκία», οι οποίες, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους «θα αυξήσουν την ένταση».


Πολλά ερωτήματα προκαλούν οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ, που ανήρτησε στο Twitter ο ρεπόρτερ του Euractiv, Jorge Valero.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η διευθύντρια του ΔΝΤ βρίσκονται έξω από το δωμάτιο, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ συναντάται με τους ηγέτες.
Φαίνεται πως η παρουσία τους δεν είναι τυχαία εκεί...
Όπως εκτιμά ο ρεπόρτερ του Euractiv «μάλλον πήγαν να τον συναντήσουν».
O A.Tσίπρας έδειξε χτες ότι ανησυχεί για την τουρκική επιθετικότητα.
Η Άγκυρα θα επιχειρήσει να δημιουργήσει «νομικό τετελεσμένο» για να διακόψει πάση θυσία τις γεωτρήσεις εταιρειών από ΗΠΑ και Γαλλία ενώ θα προσπαθήσει να επιχειρήσει να δημιουργήσει κλίμα έντασης εκβιάζοντας την Κύπρο να πράξει αυτά που επιθυμεί ο Σουλτάνος Ερντογάν,αλλιώς...

Η Τουρκία έχει ήδη ένα μέτωπο στην Συρία που δεν λέει να κλείσει ενώ την ίδια στιγμή οι σχέσεις με την Ελλάδα και την Κύπρο οδηγούνται μεθοδικά σε αδιέξοδο, ειδικά μετά τις παραβιάσεις και τα επεισόδια στο Αιγαίο και Κύπρο.
Στο εσωτερικό η χώρα είναι χωρισμένη στα δύο και ο απλός τουρκικός λαός υποφέρει ενώ σκοτώνονται συνεχώς νεολαία είτε στο εσωτερικό και τις μάχες με το ΡΚΚ, είτε στην Συρία.

Πρόκειται για το τέλειο σενάριο που θα οδηγήσει το κράτος-δολοφόνο πολύ σύντομα στην διάλυση λόγω υπέρμετρης αλαζονείας.


πηγη
hellaspress-angel.blogspot.gr