Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ

                   ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣΑποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΟΣΕΥΧΉ

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ  ΦΑΓΗΤΟ


Προσευχή πριν από το γεύμα
Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου. Ελθέτω η βασιλεία σου. Γενηθήτω το θέλημά σου, ως εν ουρανώ, και επί της γης. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον. Και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών. Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. Αμήν.

Δόξα… Και νυν… Κύριε, ελέησον (γ´).
Χριστέ ο Θεός, ευλόγησον την βρώσιν και την πόσιν των δούλων σου, ότι Άγιος ει, πάντοτε· νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Ευχαριστία μετά το γεύμα
Ευχαριστούμέν σοι, Χριστέ ο Θεός ημών, ότι ενέπλησας ημάς των επιγείων σου αγαθών· μη στερήσης ημάς και της επουρανίου σου βασιλείας· αλλ ὡς εν μέσω των Μαθητών σου παρεγένου Σωτήρ, την ειρήνην διδούς αυτοίς, ελθέ και μεθ ἡμῶν, και σώσον ημάς.


ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ



Προσευχή πριν από το δείπνο

Φάγονται πένητες και εμπλησθήσονται· και αινέσουσι Κύριον οι εκζητούντες αυτόν· ζήσονται αι καρδίαι αυτών εις αιώνα αιώνος.

Δόξα… Και νυν… Κύριε, ελέησον (γ´).
Χριστέ ο Θεός, ευλόγησον την βρώσιν και την πόσιν των δούλων σου, ότι Άγιος ει, πάντοτε· νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Ευχαριστία μετά το δείπνο
Εύφρανας ημάς, Κύριε, εν τοις ποιήμασί σου, και εν τοις έργοις των χειρών σου ηγαλλιασάμεθα. Εσημειώθη εφ ἡμᾶς το φως του προσώπου σου, Κύριε· έδωκας ευφροσύνην εις τας καρδίας ημών. Από καρπού σίτου, οίνου και ελαίου αυτών ενεπλήσθημεν. Εν ειρήνη επί το αυτό κοιμηθησόμεθα και υπνώσομεν· ότι συ, Κύριε, κατά μόνας επ ἐλπίδι κατώκισας ημάς.

Πηγή: xristianos.gr