Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ!!!!ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ !!!


Τουρκική αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι θεωρεί ως πράξη πολέμου (casus belli ) την πιθανή επέκταση εκ μέρους της χώρας μας, των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια , μιλώντας μάλιστα για «διατάραξη» παλαιότερης συμφωνίας Τουρκίας –Ελλάδος για το ίδιο θέμα, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα.

Μάλιστα υπενθυμίζεται ότι με μια τέτοια ενδεχόμενη κίνηση από ελληνικής πλευράς , η Τουρκία θα χάσει αυτόματα όλα τα διεθνή δικαιώματά της στο Αιγαίο.


Το ζουμί όμως της υπόθεσης ευρίσκεται αλλού και δεν πρόκειται για τα 12 μίλια, αλλά για το σχέδιο ανακήρυξης από τουρκικής πλευράς «Μεσογειακής ΑΟΖ» με έξοδο στην Κρήτη, σύμφωνα με τους ίδιους τους Τούρκους. Έτσι αυτόματα οι «γείτονες» θα αποκτούσαν τεράστια δικαιώματα από την περιοχή του Καστελόριζου έως νοτίως της Κρήτης.

«Η Ελλάδα στο Αιγαίο διαθέτει κυριαρχία επί 152 νησιών και νησίδων , τα οποία στην ουσία έχει «καταλάβει» παράνομα και τα έχει καταγράψει ως δικά της . Επιπλέον, τα νησιά αυτά προστατεύονται από στρατιωτικές δυνάμεις. Ειδικά το νησί Γαιδουρονήσι, προσελκύει την περισσότερη προσοχή , διότι από την περίοδο του Κεμάλ Ατατούρκ ανεγέρθηκε σε αυτό φάρος με σκοπό να δηλωθεί ως ελληνικό νησί », ανέφεραν οι ίδιοι Τούρκοι αξιωματούχοι στο χθεσινό δημοσίευμα .

Ως γνωστόν οι νέο-οθωμανοί Μογγόλοι Τούρκοι, ΠΑΝΤΑ άλλα λένε και άλλα εννοούν και στοχεύουν, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση , «σηκώνουν σκόνη» για να αποκρύψουν τα πραγματικά σχέδια τους τα οποία έχει αποκαλύψει εδώ και μεγάλο διάστημα η ιστοσελίδα pentapostagma.gr σχετικά με την προσπάθεια επιβολής της αποκαλούμενης Μεσογειακής ΑΟΖ.

Σε μια τέτοια περίπτωση η ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου δεν θα εφάπτονται πλέον,  και τα κέρδη της Άγκυρας θα ήταν τεράστια σε σχέση με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Η Τουρκία θα κινηθεί σύμφωνα με τους αναγκαίους νομικούς , πολιτικούς και οι τεχνικούς κανονισμούς «ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ το νόμιμο μερίδιο του υποβρύχιου πλούτου» της περιοχής, καταλήγουν οι Τούρκοι. Δηλαδή ξεκινούν νομικό αγώνα για την διεκδίκηση ΑΟΖ έως κάτω από την Κρήτη και την Κύπρο, ενώ συγχρόνως προετοιμάζονται με όλα τα μέσα, ΠΡΩΤΑ να το « επιβάλουν» σε όλες τις παράκτιες χώρες , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, ανέφερε το άρθρο μας από τον Μάιο του 2015.

Χθες ο σύμβουλος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ferıdun Sınırlıoğlu, σε επαφές που είχε πρόσφατα με εκπροσώπους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πληροφορήθηκε ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανακηρύξει επίσημα εθνικά χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, παρά του ότι αυτό θεωρείται από την Τουρκία σαν αιτία πολέμου.

Αλλά τα σχέδια αυτού του αξιωματούχου αλλά και των ισλαμιστών στρατηγών είναι άλλα, και αφορούν καθαρά το Αιγαίο. Έγκυροι Έλληνες αναλυτές φοβούνται ότι ενδεχόμενα η χώρα μας θα υποστεί πιθανόν το « μαρτύριο» κάποιου κρυφού ανταλλάγματος από τις ΗΠΑ για να μείνει ο Ερντογάν στην «αγκαλιά» του ΝΑΤΟ.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού αρχηγού του στρατού, αλλά και η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τ.Κέρι στα τέλη του μήνα μόνο καλούς οιωνούς δεν προοιωνίζουν για την χώρα μας .

Μας προορίζουν ως «άλλη Ιφιγένεια» στο βωμό των γεωπολιτικών συμφερόντων της Ουάσιγκτον στην περιοχή ναι ή όχι;

Η μήπως οι ισλαμιστές του ΑΚP και ο πανούργος Ερντογάν αναζητούν έναν εξωτερικό εχθρό για να συσπειρώσουν την «φλεγόμενη» τουρκική κοινωνία αποτρέποντας προς το παρόν έναν τουρκικό εμφύλιο;

Το σίγουρο είναι ότι υπήρξε μια κρίσιμη συνάντηση των στρατηγών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, σε αυτήν είχε παρουσία ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, ο ΥΠΕΞ και ο Feridun Sinirlioglu .

Θα μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει και μάλιστα πολύ γρήγορα.