Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ


ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μας πληροφορεί ότι κατά τη χθεσινή συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

“Ο Μακαριώτατος κατέθεσε σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο χαρακτήρισε απόρρητο, προκειμένου να φυλαχθεί στο εμπιστευτικό Αρχείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, χωρίς προς το παρόν να γίνει περαιτέρω χρήση του.

Με το υλικό του φακέλου επιστηρίζεται, ότι οι λόγοι για τους οποίους ο Μακαριώτατος δεν παρέστη στη Σύνοδο των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν ήσαν προσωπικοί, όπως εγράφη στο επίσημο ανακοινωθέν, αλλά προέρχονταν από ενέργειες που υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος και το κύρος της.”

Σοβαρότατες καταγγελίες. Ακατανόητο, όμως, το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να μένουν άγνωστες στο πλήρωμα της Εκκλησίας. Για ποιο λόγο; Αν όντως κάποιοι υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι θέμα που επιτρέπεται να μείνει μυστικό. Οι σχετικές καταγγελίες πρέπει να δημοσιοποιηθούν ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια των υπονομευτών.

Πώς ακυρώνονται τα σχέδια όσων υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν συμμετέσχε στη Σύναξη των Προκαθημένων στο Σαμπεζύ; 


Αντιπροσωπεύθηκε από τρεις ιεράρχες οι οποίοι συνεργάστηκαν σε όλα (συμπεριλαμβανομένου και του Οικουμενισμού) με τους Φαναριώτες, χωρίς να προβληθεί καμία αντίρρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος για κανένα από τα κείμενα της ε΄ Προσυνοδικής Διάσκεψης.

Παρακαλούμε θερμά τον Μακαριότατο να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο του φακέλλου που κατέθεσε στο αρχείο της Συνόδου.

panayiotistelevantos.blogspot.gr