Το project που λέγεται «100 Resilient Cities», συνεχίζεται. Δημιουργός του το Ίδρυμα «Rockefeller» και στόχος να βοηθήσει τις πόλεις σε όλο τον κόσμο να γίνουν πιο “ανθεκτικές” κάτω από την μπότα της Παγκοσμιοποίησης!

Στιγμιότυπο 2015-10-03, 1.24.58 μ.μ.Τον Δεκέμβριο του 2014, είχαμε ξαναγράψει για την ειδική εκδήλωση για την αστική ανθεκτικότητα του Ιδρύματος Rockefeller, με συνδιοργανωτή το περιοδικό «Economist», όπου ανακοινώθηκαν οι 35 πιο «ανθεκτικές πόλεις» στον κόσμο, ανάμεσα τους ήταν και η Αθήνα, με πρωτοστάτη τον δήμαρχο της Γιώργο Καμίνη. [Συγχαρητήρια Έλληνες περάσατε το crash test της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης!]
Σήμερα λίγο τα μεσάνυχτα προς Κυριακή (μια παρά τέταρο) ξεκινάει διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνεται από το ίδρυμα και συμμετέχει και ο Γιώργος Καμίνης.
Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζετε στο έργο ανθεκτικότητα σας;
Είναι σημαντικό για εμάς στο «100 Ανθεκτικές Πόλεις» να είσαι εκεί ως εταίρος στο έργο σας – ένας πόρος και μια υποδοχή για άλλους που συμμετέχουν στην ανθεκτικότητα.
Τι είναι όλα αυτά τα “ανθεκτικά” για τα οποία πήραμε και έπαινο; Περσινή δήλωση Καμίνη:
«Εργαστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, τώρα όμως αναζητούμε δρόμους βιώσιμης ανάπτυξης και οικονομικής αναζωογόνησης […] η πόλη της Αθήνας επιβραβεύεται με τη συμμετοχή της στο Δίκτυο των 100 Ανθεκτικών Πόλεων λόγω του σχεδίου που έχει καταρτίσει η δημοτική αρχή για την αστική αναβάθμιση της ελληνικής πρωτεύουσας, καθώς και τις πρωτοβουλίες κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας».
Αυτό σε πανελλαδικό επίπεδο, εκτός της πρωτεύουσας που φιλοξενεί σχεδόν το μισό πληθυσμό, σημαίνει “ανθεκτικότητα”. Λιτότητα, περικοπές, μετανάστες, σεισμούληδες (ακόμα δεν μας έκαναν κανένα γερό) και ακραία φαινόμενα που κατέστησαν τρεις περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι το τέλος του έτους.Και οι αθηναίοι είμαι σίγουρη απήλαυσαν την ανθεκτικότητα αυτή, καθώς και την ανάπτυξη τη βιώσιμη, αφού επιβράβευσαν τη λιτότητα επιλέγοντας -οι μισοί, γιατί οι άλλοι έκαναν αποχή- μνημονιακά κόμματα.
header-logo

What challenges are you facing in your resilience work?

It’s important for us at 100 Resilient Cities to be there as a partner in your work — a resource and a connector to other resilience practitioners.

That’s why this Saturday, October 3, at 5:45 p.m. GMT+2 — before the end of our challenge application period — I’m answering your questions in 100RC’s first Twitter Q&A, along with some of the world’s foremost city leaders.

I’ll be joined by Mayors George Ferguson(Bristol, UK), Giorgos Kaminis (Athens, Greece), Bill Peduto (Pittsburgh, USA), and more.

Do you have questions about how your city can become a 100RC member? Submit them and other resilience-related questions ahead of time by using this form, or by tweeting your questions with the hashtag #Ask100RC.

We’re looking forward to taking a moment to share our experiences and answer your questions. We’ll see you this Saturday, October 3.

Speak soon,

Michael Berkowitz @berkmic

President, 100 Resilient Cities

Pioneered by the Rockefeller Foundation

Και δεν υπήρξε αντίσταση, δεν παραπονέθηκε κανείς, δεν ξεσηκώθηκε κανείς, η κοινωνία έσκυψε το κεφάλι και η κάθε οικογένεια -αν δεν ανήκει στη γνωστή λαμογιά που περνάει ζάχαρη στις μέρες μας- ψάχνει τους δικούς της τρόπους και όχι συλλογικούς να τα βγάλει πέρα.
Ο Rockefeller, ο λάτρης της παγκόσμιας διακυβέρνησης, του οποίο το Ίδρυμα ξοδεύει εκατομμύρια για να προωθεί τη μούφα της κλιματικής αλλαγής μπαινοβγαίνοντας στο σπίτι του, τον ΟΗΕ, καθορίζοντας αποφάσεις της Ατζέντας 21, σε ρωτάει τώρα τι άλλες ανάγκες έχεις για να γίνεις πιο απαθής. Θες λίγο παραπάνω χάαρπισμα; Προπαγάνδα; Τρομοκρατία της πείνας; Ανεργία; Κλείσιμο σχολείων; Τι θες; Λαμπρή ευκαιρία να τους το πεις, την ώρα του ραντεβού στη σελίδα:
100resilientcities.org ή στο τουίτερ του δημάρχου Αθηναίων Giorgos Kaminis.
Παρακαλούμε εκφραστείτε ελεύθερα!
“Δώστε” τους να καταλάβουν, ότι η ανθεκτικότητα ή… μάλλον η ανεκτικότητα – Τέλος!!! Να σταματήσουν τα κλιματικά παραμύθια η πράσινες Ατζέντες υποταγής και οι απανωτοί ψεκασμοί. Οι ιδέες για παγκόσμια διακυβέρνηση κι ό,τι άλλο σας φωτίσει ο Θεός ρίχτε το στο hashtag #Ask100RC. Μπορείτε ακόμα να στείλετε και προσωπικούς χαιρετισμούς στον κο Ροκφέλερ που λόγω ηλικίας βιάζεται να δει τα σχέδια του να ολοκληρώνονται. Εντάξει… τον έφτασαν κοντά 100 με τις ανίερες επιστημονικές πρακτικές τους, αλλά πόσο ακόμα;
Εδώ οι εταίροι τους και χορηγοί, για να πάρετε μια ιδέα – Γερμανική Τράπεζα, Bill Gates, (microsoft), EPA…
Ραντεβού, λοιπόν, μία παρά τέταρτο στο τουίτερ, και τα καλύτερα θα τα δημοσιεύσουμε κι εδώ!
Κίνημα Επιβιώνουμε - Γινόμαστε ‘ανθεκτικοί’ με τον δικό μας τρόπο, μεανυπακοή και αντίσταση!

nea.allnewz.gr