Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ CONTACTLESS!!!!βίντεο!!!


Αντί να εισάγεται η κάρτα στο μηχάνημα αρκεί να πλησιάζετε σε αυτό. Η κάρτα αυτή μπορεί να διαβαστεί από απόσταση και έτσι πραγματοποιείται η συναλλαγή. Επιπλέον, για ποσά μέχρι 25 ευρώ ΔΕΝ θα απαιτείται καμία άλλη ενέργεια, ούτε κωδικός pin, ούτε υπογραφή.
Τι θα γίνει όμως αν -χωρίς να το καταλάβετε -κάποιος που κάθετε δίπλα σας στη στάση του λεωφορείου, διαβάσει την κάρτα σας από απόσταση (ανέπαφα); Πόσο κοστίζει άραγε ένας τέτοιος μηχανισμός ανάγνωσης τραπεζικών καρτών; (μόλις 15 ευρώ! το αποκαλύπτουμε παρακάτω)
Είναι λίγα τα μέρη που οι πολίτες βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον; Πόσα στοιχεία τέτοιων ανέπαφων καρτών θα διάβαζε ένας (κάτοχος του ειδικού αναγνώστη και του αντίστοιχου λογισμικού) που θα διέλθει μέσα από ένα λεωφορείο; ή από μια ουρά αναμονής πχ στην εφορία; ή μέσα σε ένα μπαρ όπου οι πελάτες στέκονται όρθιοι και σε κοντινή απόσταση; ή στις κερκίδες ενός γηπέδου; ή ακόμη και στο προσκύνημα μιας εικόνας μέσα σε μια εκκλησία που πανηγυρίζει;


Πριν παραθέσουμε τα διαφημιστικά των τραπεζών Εθνική, Alpha, Πειραιώς, Eurobank για να διαπιστώσετε μόνοι σας πόσο άμεσα και σαρωτικά μας επιβάλλουν την νέα -επικίνδυνη- τεχνολογία των «ανέπαφων συναλλαγών», σας ενημερώνουμε ότι μέλη μας έχουν ήδη απευθυνθεί εγγράφως στις Τράπεζες Εθνική και Alpha και περιμένουμε την επίσημη απάντηση τους (δείτε στο τέλος της ανάρτησης).
Δείτε 5 παραδείγματα, για το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να υποκλέψει μια ανέπαφη (contactless) κάρτα:
1) Βίντεο που δείχνει πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να σας υποκλέψει μια τέτοια ανέπαφη (contactless) κάρτα, χωρίς να το αντιληφθείτε και στη συνέχεια να την αντιγράψει:
Υποκλοπή δεδομένων από πιστωτικές κάρτες με RFID. Παράδειγμα 1ο :

2) άλλο Βίντεο που δείχνει πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να σας υποκλέψει μια τέτοια ανέπαφη (contactless) κάρτα:
Υποκλοπή δεδομένων από πιστωτικές κάρτες με RFID. Παράδειγμα 2ο :
3) Smartphone κλέβει εξ' αποστάσεως πιστωτική Κάρτα 
(όπως βλέπετε δεν χρειάστηκε καν η αγορά ειδικού λογισμικού, απλά χρησιμοποιήθηκε λογισμικό που "κατέβηκε" δωρεάν από το Google Play):

4) Βίντεο 3 λεπτών από την εκπομπή Αθέατος Κόσμος του ALTER, στο οποίο μιλάει ο χάκερ Adam Laurie και περιγράφει πόσο εύκολα "έσπασε" την Κάρτα του Πολίτη (περιείχε RFID τσιπ, αντίστοιχο με αυτό που βρίσκεται στις τραπεζικές κάρτες συναλλαγών). Ο χάκερ εξηγεί πόσο εύκολα μπορεί οποιοσδήποτε να την αντιγράψει ή να τροποποιήσει μια τέτοια κάρτα. Μετά την αποκάλυψη του χάκερ, η Αγγλική Κυβέρνηση σταμάτησε τα σχέδια της για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη.
5) Ιδιώτης δείχνει σε βίντεο μια τέτοια κάρτα της "Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος"και δείχνει (μετά το 5ο λεπτό του βίντεο) τι περιέχει πραγματικά μέσα της μια τέτοια κάρτα :
hellas-now.com